Ukonèete své finanèní starosti Osobní pùjèka Poskytujeme vám pùjèku od 1000 do 500 000 EUR za velmi jednoduchých podmínek. e-mailovou adresu: cessa.audrey01@gmail.com
A hirdet�s r�szletei >>


Feladva: 2023-12-05 00:13:49    [Szolgáltatás]

US warship downs drones fired from Houthi-held Yemen in Red Sea

Officials said the USS Carney assisted three vessels, including a British ship, that were attacked.

Read More

2023-12-04 04:07:14

Egyszerû receptek, amik nem hiányozhatnak a karácsonyi menübõl

Alig néhány hét van már csak hátra karácsonyig, ki lelkesebben, ki kevésbé, de mindenki készül már az ünnepekre ? amiknek a csúcspontja kétséget kizáróan a szenteste, amikor feláll a karácsonyfa, összegyûlik a család, az ajándékok végre helyükre kerülnek, így végül mindenki nagy elégedettségben ülhet le az ünnepi asztalhoz.

Legyünk õszinték, a karácsonyi menü kritikus pontja az ünnepnek, minden évben kiemelt figyelemmel viseltetünk iránta az elõkészületek során. Így mind jól tudjuk, hogy bár vannak egyedi, egy-egy családra jellemzõ fogások, ugyanígy vannak tradicionális ételek is, amik a legtöbb asztalon minden évben visszaköszönnek. Ezek közül gyûjtöttünk össze néhány egyszerû fogást pár hozzávalóval, amiket különösebb szakácstudomány nélkül is bárki elkészíthet.

Bejgli

hozzávalók:

1.2 kg finomliszt
160 g porcukor
36 g élesztõ
só ízlés szerint
440 g vaj (szobahõmérsékletû)
4 db tojássárgája
1 dl tej
5 db tojássárgája (megkenéshez)
3 db tojásfehérje (megkenéshez)

A karácsonyi asztal elengedhetetlen eleme a bejgli. Egy nagyobb keverõtálba öntsük bele a lisztet, a porcukrot, az élesztõt, a sót, majd keverjük el. A vajat vágjuk kisebb kockákra, adjuk hozzá a lisztes keverékhez, és jól dolgozzuk össze, amíg a tészta morzsaszerû nem lesz. Jöhetnek a tojássárgájákat, majd annyi tej, amennyit a tészta kellemesen felvesz. Ha elkészültünk, fedjük le és tegyük a hûtõbe 30 percre, hogy jól összeálljon, és ne keljen meg a kezünk melegétõl. A diós töltelékhez keverjünk össze 400 gramm darált diót 2,5 deci vízzel, 200 gramm cukorral, fahéjjal és némi narancs héjjal ízlés szerint. A kinyújtott tésztát osszuk egyenlõ darabokra, kenjük meg õket egyesével a töltelékkel, majd tekerjük fel. Ezután a bejglit fogpiszkáló segítségével szurkáljuk meg, és letakarva hagyjuk pihenni még 30-40 percet. 180°-os elõmelegített sütõben 25-30 perc alatt szép barnára sütjük a tésztát, a sütõbõl kivéve hagyjuk kihûlni, majd szeljük efl és tegyük az asztalra.

Mosolykalendárium ? A különleges pillanatok csodája

Mindennap egy-egy szórakoztató, kedves, érdekes cikk várja az olvasókat adventi kalendáriumunkban.

Egy varázslatos karácsony a Lidl-lel!

Ecetes hal

hozzávalók:

2 kg ponty (vagy bármilyen másik keményhúsú folyami hal felszeletelve)
30 dkg finomliszt
4 db tojás
30 dkg zsemlemorzsa
5 dl napraforgó olaj
4 nagy fej vöröshagyma

Az ecetes hal egy könnyû és ízletes választás az ünnepi vacsorán, egyúttal frissességet is hoz a menübe.A felszeletelt, besózotthalat bepanírozzuk és bõ olajban kisütjük. Egy nagy jénai tálba a karikára felszeletelt hagymával váltakozva rétegezzük. 6 evõkanál ecet, ugyanennyi cukor és 1 liter víz összekeverésével elkészítjük az ecetes lét, babérlevéllel, szegfûborrsal és sóval ízesítjük. A halat a forró ecetes lével leöntjük, és lefedve legalább egy napig érleljük. A forró ecetes lé átjárja a halat, és ha több napig áll, akkora benne lévõ nagyon vékon szálkák is eltûnnek. Friss kenyérrel vagy burgonyasalátával tálaljuk.

Sült Mandula

hozzávalók:

5 dkg mandula (összesen 1 bögre natúr olajos mag (mandula, mogyoró, makadámdió, dió, kesudió))
5 dkg kesudió
5 dkg törökmogyoró
5 dkg makadámdió
5 dkg dió
2 ek kókusznektár szirup
10 dkg kókuszcukor (fél bögre)
1 teáskanál fahéj

A sült mandula az ünnepi hangulat egyik jellegzetes ínyencsége. Keverjük össze az olajos magokat a kókusznektárral, fahéjjal és a kókuszcukorral. Sütõpapírral bélelt tepsibe egyenletesen terítsük el, majd elõmelegített sütõben 10-15 perc alatt ropogósra sütjük. Egyszerû, de nagyszerû. Mit nagyszerû, isteni!

Tojáslikõr

hozzávalók:

2.5 dl habtejszín
2 dl tej
1 db vanília (rúd)
3 db tojássárgája
18 dkg porcukor
1.5 dl tiszta szesz (90-96%-os)

A tojáslikõr az ünnepi idõszak egyik klasszikusa, szerencsére nagyon könnyen elkészíthetõ otthon is. A tejszínt és a tejet összeöntjük, a vanília rudat felhasítva beletesszük és felforraljuk, majd a tûzrõl levéve 8 dkg cukrot elkeverünk benne és hagyjuk kihûlni. A tojássárgákat 10 dkg porcukorral legalább 10-15 percig keverjük gépi habverõvel. A kihûlt tejszín-tej keverékbõl a vaníliát kivesszük és leszûrjük és kézi habverõ segítségével a tojásmasszához keverjük, majd hozzáadjuk az alkoholt, amit szintén elkeverünk benne. Szélesebb szájú üvegbe töltjuk és jól lezárjuk. Óvatósan, mértékkel fogyasszuk.

Mézeskalács

hozzávalók:

1 kg finomliszt
30 dkg porcukor
3 teáskanál szódabikarbóna
14 g mézeskalács fûszerkeverék (1 tasak)
30 dkg margarin
250 ml méz
3 db tojás

Nincs karácsony mézeskalács nélkül! Igazi klasszikus karácsonyi sütemény, amit szerencsére elkészíteni sem nehéz. Elõször a száraz hozzávalókat keverjük alaposan össze, majd jöhet a tojás, a méz és a picit megolvasztott margarin. Addig gyúrjuk, míg egynemû, illatos, rugalmas tésztát nem kapunk. 3 részre osztjuk, majd egyenként kinyújtjuk 0,5 cm-es vastagságúra a tésztát.  Kiszaggatjuk, sütõlemezre tesszük, ne szorosan, mert sülés közben összenõnek. Megsütjük. 2 tojásfehérjét félig felverünk robotgéppel, majd 30 dkg porcukrot apránként hozzádolgozunk, és keményedésig keverjük. Az így kapott cukormázzal kidíszítjük a mézeskalácsokat.

Mindenkinek jóétvágyat elõre is!

Szponzorált tartalom

A cikk a Lidl támogatásával készült.

Kapcsolódó
Lidl mosolykalendárium
Mindennap egy-egy szórakoztató, kedves, érdekes cikk várja az olvasókat adventi kalendáriumunkban.

The post Egyszerû receptek, amik nem hiányozhatnak a karácsonyi menübõl first appeared on 24.hu.

Read More

2023-12-04 04:06:47

A kézikapitány: Mindenki tudja, miért van itt

Golovin Vlagyimir, a magyar nõi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint minden játékosa tudja, mi a tét és mit kell tennie Montenegró ellen az olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportkörének záró fordulójában, a nyolc közé jutás szempontjából kulcsfontosságú hétfõi rangadón.

Golovin az MTI-nek azt mondta, valamennyi játékosa rendben van. A nyitókörben kisebb sérülést begyûjtõ és a Kamerun elleni szombati találkozót az orvosi stáb kérésére kihagyó szélsõk, Gyõri-Lukács Viktória és Márton Gréta is részt vesznek a délutáni edzésen és teljes értékû munkát végezhetnek, így a jelenlegi helyzet alapján mindenki bevethetõ lesz hétfõn. Megjegyezte, hogy a montenegrói csapat az elsõ két mérkõzésén ügyelt arra, hogy játékosai ne nagyon fáradjanak el, a keretét rotáló Bojana Popovic szövetségi kapitány 15 percenként cserélte õket.

Semmi újat nem láttam tõlük

? mondta, hozzátéve: a balkániak hétfõi felkészülési mérkõzésébõl, amelyen 26-25-re kikaptak a várhatóan középdöntõs csoportellenfél horvátokból, több tanulságot lehetett leszûrni, mint a rivális eddigi két vb-meccsébõl. Saját csapata kapcsán azt mondta: extra terhelést nem kapott senki, megfelelõen tudták szétosztani a játékidõt, amit eddig terveztek, az mûködik, biztos benne, hogy ez továbbra is így lesz.

A kapusok rendben vannak, az edzésmunka is. Megvan a motiváció is, mindenki tudja, miért van itt és hogy mit kell tennie.

A magyarok csütörtökön Paraguayt 35-12-re, szombaton Kamerunt 39-20-ra gyõzték le a csoportkörben, utóbbi sikerükkel biztosították továbbjutásukat. A Montenegró elleni meccs hétfõn 20.30-kor kezdõdik.

Az eladott labdákat nevezte kulcskérdésként, együttesének Kamerun ellen az elsõ félidõben 11, a másodikban öt technikai hibája volt. A hollandok elleni második, múlt vasárnapi felkészülési találkozón, amikor jól teljesített a csapat, hét volt, ami szerinte tökéletes. Célkitûzésként azt nevezte meg, hogy tízen belül kell maradni.

Ezen a szinten minden hibát azonnal megbüntet az ellenfél

? mondta.

A középdöntõbõl, ahol a Svédország és Horvátország, valamint a Kína, Szenegál kettõs egyikével találkoznak a magyarok Göteborgban, az elsõ két együttes kerül majd a negyeddöntõbe. Ez egyúttal jó eséllyel az olimpiai kvalifikációs tornán való részvételt is jelent, mivel a világbajnok (francia aranyérem esetén a második helyezett) kijut a jövõ nyári párizsi olimpiára, a következõ hat csapat pedig ? amelynek még nincs kvótája, vagy selejtezõs helye ? részt vehet az áprilisi selejtezõtornák egyikén.

Kapcsolódó
Montenegrói kézikapitány a magyarokról: Van önbizalmuk és a védelmük is erõs
Bojana Popovic szerint mindkét válogatott számára most kezdõdik a világbajnokság.

The post A kézikapitány: Mindenki tudja, miért van itt first appeared on 24.hu.

Read More

2023-12-04 04:06:42

Nõi ruhába öltözött férfiak döntötték le az útdíjkapukat

Ugyan a Bibliában szereplõ Rebekának, Izsák feleségének a Szentírás szerint csak két fia volt, az ikerpár Jákob és Ézsau, mégis léteztek lányai is, ráadásul közveszélyes felforgatóknak számítottak a XIX századi Walesben. Az úgynevezett ?Rebeka-zavargásoknak? a vidéken, elsõsorban a földbérlõk között akadtak hívei Wales középsõ és nyugati tájain, 1839?1843 között. Ebben az idõben sokan küzdöttek nehézségekkel, többek között a rossz termések és a haszonállatok árának fluktuációja miatt.

Nyerészkedésnek tartották

A bérlõknek a bérleti díjak mellett ínségadót is fizetniük kellett (ezt ma szociális hozzájárulási adóként fordítanánk), valamint egyházi dézsmát, ráadásul a közföldek elharapózó bekerítése is megkeserítette az életüket. Leginkább azonban az útdíjak háborították fel õket, amely súlyos teherként nehezedett rájuk, különösen azokra, akik állataikat vagy terményüket vitték a piacra, illetve a talajjavításhoz elengedhetetlen meszet fuvarozták.

Az útdíjakat beszedõ kormánytestületek elvileg az utak fenntartására és javítására szedték be a sápot, ám a nép csak nyerészkedõ kufároknak tekintette õket.

Rebeka lányai akció közben

Javarészt békések voltak

Ennek következtében a bizonyos Merched Beca (azaz ?Rebeka lányai?) nevû szervezet haragja a sarcolás legláthatóbb fizikai jelei, az útdíjkapuk ellen fordult. Nevüket Mózes elsõ könyvébõl merítették: ?És megáldák Rebekát, és mondák néki: Te mi húgunk! szaporodjál ezerszer való ezerig. És bírja a te magod az õ ellenségeinek kapuját.? (1 Móz 24:60, Károli Gáspár ford.) A támadások során ugyanis

a gyakran nõi ruhába öltözött férfiakat egy Rebekát alakító férfi vezette,

akinek jelenlétében egy rituális jellegû színjátékot adtak elõ a feketére mázolt vagy maszkot viselõ szereplõk, és a végén Rebeka jóváhagyásával ledöntötték a neki és ?gyerekeinek? útját álló akadályt.

A felfordulások javarészt békések voltak ? leszámítva a kapukban okozott kárt ?, de egyre nyíltabb tiltakozássá váltak, amikor napvilágra került egy sor erõszakos incidens és mikor az angol kormány katonákat küldött a kapuk védelmére. Az 1843-ra elhaló zavargások nem eredményeztek azonnali változást a földbérlõk életében, ám a következõ évben elfogadott törvény némileg egyszerûsítette az útdíjrendszert és például felére csökkentette a mészszállítmányok után beszedett összeget, egyes bérleti díjak is alacsonyabbak lettek.

Ami ennél talán fontosabb, a ?Rebeka-zavargások? inspirációt adtak walesi radikálisok következõ nemzedékeinek és a popkultúrában is maradandónak bizonyultak.

The post Nõi ruhába öltözött férfiak döntötték le az útdíjkapukat first appeared on 24.hu.

Read More

2023-12-04 04:06:34

Ma már egyetlen szemüveggel többféle fénytörési hiba is korrigálható

Napjainkban a lakosság jelentõs hányada, közel fele küzd valamilyen fénytörési hibával, azonban az orvosi technológia és az egyre fejlettebb szemüveglencsék évrõl évre több embernek jelentenek megoldást. Ennek eredményeként ma már olyan speciális szemüveglencséket is készíttethetünk, amelyek szinte bármilyen összetett látási problémára képesek megoldást nyújtani.

A legtöbben a sima, egyfókuszú szemüveglencsét használják, ami annyit jelent, hogy az egész lencse ugyanazt a dioptriát biztosítja, bárhová is nézzünk. Ehhez mérten az elsõ újítás a bifokális lencse volt, melynek alsó része a közelre látást, felsõ része a távolra látást segítette, majd kisvártatva megjelent a trifokális lencse is, ami a két optikai zóna közé beékelte a középtávra látást segítõ szakaszt.

A legújabb eszköz a multifokális szemüveglencse, ami forradalmi módon segít a különféle optikai zónákban történõ látásjavulás elérésében.

A multifokális szemüvegek készítésénél egy olyan többfókuszú szemüveglencse kap helyet a keretben, ami egyszerre oldja meg a közel- és távollátási problémákat, mindemellett éles átmenet nélkül biztosítja a köztes távolságra történõ látást is. A lencse két oldalán található terelõ zóna irányítja a látást. A progresszív lencseként is emlegetett technológia átmenet nélkül, szinte észrevehetetlenül biztosítja a különféle optikai zónák megfelelõ látását, így minden távolságra használható.

A multifokális szemüveg akkor ajánlott, ha az illetõnek közeli panaszai vannak, ezek a tünetek a 40-50 év körüli korosztálynál jelentkeznek.

A multifokális lencsés szemüvegek hatalmas könnyebbséget jelenthetnek a hétköznapok során, ugyanis nem kell 2-3 féle szemüveget cserélgetnünk. Ezt a lencsetípust könnyebb megszokni, mint a bifokálist, de mivel több optikai zónán osztozik a lencse, némiképp több fejmozgást igényelnek.

A multifokális szemüveg tanulási ideje jellemzõen néhány órától néhány hetes intervallumig terjed, ha viszont ez nem sikerül, sajnos csak a szemüvegek cserélgetése marad megoldásként. A megszokás ideje alatt nem ajánlott cserélgetni a szemüvegeket, így ösztönözve magunkat az alkalmazkodásra. A lencsék ára meglehetõsen széles skálán mozog.

További cikkek a témában:

A többfunkciós olvasószemüvegek lényege: Ezen termékek számos távolságban képesek éles képet biztosítani, lehetõvé téve több feladat egyidejû vagy gyors egymás utáni ellátását.

Két szemüveg egyben, a fényérzékeny lencse: A fényérzékeny lencsék az aktuális fényviszonyoknak megfelelõen sötétednek és világosodnak, nem kell két szemüveget magunknál hordani és cserélgetni.

Szponzorált tartalom

Az Ofotért Magyarország legnagyobb optikai hálózataként közel 100 üzlettel várja vásárlóit országszerte, már több mint 70 éve. Üzleteinek mindegyike az országos minõségi elõírásoknak megfelelõ szolgáltatásokkal, széles választékkal és kedvezõ akciókkal várja vásárlóit az év minden napján.

 

A cikk a GrandVision támogatásával készült.

The post Ma már egyetlen szemüveggel többféle fénytörési hiba is korrigálható first appeared on 24.hu.

Read More

2023-12-04 04:06:27

Commonwealth Games: Gold Coast mayor scraps bid for 2026 event

The event is in doubt after the state of Victoria withdrew from hosting duties over spiralling costs.

Read More

2023-12-04 02:08:02

Rizz named word of the year 2023 by Oxford University Press

Slang for romantic appeal or charm beat Swiftie and situationship in Oxford dictionary award.

Read More

2023-12-04 02:07:58

A könyvelõknek sokkal fontosabb dolgaik is lennének, de ma már senki nem áll az útjukba

A vállalkozók és a könyvelõk életében az adminisztráció és különösen a számlázás komoly terhet, nem ritkán rémálmot jelent: úgy gondolunk rá, mint egy olyan szükséges rosszra, ami rengeteg idõt és energiát emészt fel. Bár a könyvelõknek mindez hozzátartozik a munkakörükhöz, természetesen ez rájuk is igaz lehet. Bárcsak létezne a fentiekre egy olyan módszer, ami nemcsak megkönnyíti a dolgukat, de egy teljesen új perspektívát is nyit a könyvelés világában.

A digitalizáció beköszöntével a könyvelés világa is átalakulásra kényszerült. Az online számlázóprogramok már nemcsak a számlák kiállításában segítenek, hanem egy integrált rendszert képeznek, amely a teljes pénzügyi adminisztrációt könnyedén kezeli. Az online számlázóprogramok új generációja pedig már olyan eszközöket kínál, amelyek a mindennapi feladatokat is megkönnyítik, csökkentik a hibázás lehetõségét, és a könyvelést egy sokkal hatékonyabb és átláthatóbb területté változtatják. Ezek a programok nemcsak arról szólnak, hogy digitalizáljuk a számlákat és nyomon kövessük a tranzakciókat. Olyan fordulatot hoznak, ami minimalizálja a manuális munka mennyiségét és növeli a pontosságot. Nem kell többé a papírok és fájlok rengetegében bolyongani egyetlen árva számla felkutatása miatt.

Könyvelõként a digitális megoldások nem csupán a munkát könnyítik meg, hanem lehetõséget adnak arra, hogy magasabb szintû szolgáltatást végezzenek. Az új szemlélet lehetõvé teszi, hogy több idõt fordíthass az ügyfelekkel való kapcsolattartásra, tanácsadásra, és valódi, stratégiai értéket nyújts nekik.

Az online számlázóprogramok és a digitális megoldások nemcsak a könyvelõk de ügyfeleik életét is megkönnyítik. A könyvelõktõl ma már többet várnak el az ügyfelek:

Segítséget abban, hogy milyen adózási formát válasszanak,
a cégük pénzügyi átláthatóságát biztosítsák,
kimutatásokkal segítsék a stratégiai döntéseket, likviditástervezésben támogassák õket.

A mai könyvelõk munkája az adatrögzítésnél jóval komplexebb, és ha nem dolgozik a kezük alá a sok automatizmus, épp a fontos feladatokra marad a legkevesebb idejük. A különbözõ fintech vállalkozások platformjai nem csupán idõt és pénzt takarítanak meg, hanem lehetõvé teszik a precízebb, átláthatóbb munkavégzést is. Az automatizmusok minimalizálják az emberi munkát, így a hibázási lehetõséget is.

Az online pénzügyi adatkapcsolatnak köszönhetõen a számlázási fiókot ma már a legtöbb könyvelõszoftverrel össze lehet kötni, így a számlák és adatok automatikusan átkerülhetnek, a könyvelõ pedig valós idõben, minden információ ismeretében végezheti a könyvelési munkát. Az online számlázóval integráltan mûködõ  pénzügyi és költségnyilvántartó rendszerek segítségével a könyvelõ teljes képet adhat ügyfelének a vállalkozásáról, és egyúttal ?egy helyen? kezelhet minden számlát és pénzügyi adatot, amelyek a döntéselõkészítést és tanácsadást könnyítik meg.

Mindezeken túl a digitális megoldások lehetõséget adnak arra, hogy a könyvelõk és ügyfeleik közötti kapcsolat valódi mélysége és hatékonysága fejlõdjön. Az új szemlélet lehetõvé teszi, hogy több idõt fordíthassanak az ügyfelekkel való kapcsolattartásra, tanácsadásra, és valódi, stratégiai értéket nyújtsanak nekik.

Szponzorált tartalom

A Számlázz.hu a digitális kor hajnalától kezdve szolgálja a magyar vállalkozókat. A fintech cég könnyen kezelhetõ, biztonságos és egyre okosabb, integrált platformot biztosít számukra. A Számlázz.hu célja ? az elhangzottaknak megfelelõen -, hogy idõt és energiát spóroljon meg ügyfeleinek, legyenek azok egyéni vállalkozók, a kkv-szektor képviselõi vagy nagyvállalatok.

 

A cikk a Számlázz.hu támogatásával készült.

The post A könyvelõknek sokkal fontosabb dolgaik is lennének, de ma már senki nem áll az útjukba first appeared on 24.hu.

Read More

2023-12-04 02:07:31

Nearly 50 killed by Tanzania floods and landslides

The president sends in security forces after 47 die and 80 are wounded in Hanang district.

Read More

2023-12-04 01:06:28

A young couple's ordeal captivates Chinese internet

Their struggles mirror the dashed hopes of so many people confronting a slowing economy.

Read More

2023-12-04 01:06:25

Megvan, kik verekszenek a Sztárbox döntõjében, és a kék majom is színre lépett

Lassan vége a celebek pofozkodásának, a Sztárbox döntõjébe verekedte magát vasárnap este a három nyertes.

Read More

2023-12-04 00:07:08

Megvannak a Sztárban sztár leszek! döntõsei

Jövõ vasárnap eldõl, ki nyeri az évadot.

Read More

2023-12-04 00:06:50

Közel 50 ember meghalt és rengetegen megsérültek Tanzánia északi részén földcsuszamlásokban

Kelet-Afrika országai hetek óta özönvízszerû esõzésekkel és árvizekkel küzdenek az El Nino idõjárási jelenség miatt.

Read More

2023-12-04 00:06:44

South Africa: The region where political violence is on the rise ahead of elections

The BBC's Fergal Keane returns ahead of elections next year - 30 years since apartheid ended.

Read More

2023-12-04 00:06:39

A karácsony és a HONOR tökéletes párosítás, ha okostelefont, tabletet vagy okosórát vásárolnál!

A HONOR Magic5 Pro például egy csúcskategóriás, prémium telefon négy kamerával, remek hardverrel és vagány funkciókkal. Ideális ajándék elegáns, szimmetrikus, duplaíves, ultrakeskeny kialakításával, ráadásul kifejezetten könnyû és vékony is: csupán 220 gramm és 8,7 mm vastag. Könnyen csomagolható, és a kibontás után hûen szolgálja majd boldog új tulajdonosát!

 

A pihenés sokaknak filmezéssel, sorozatozással jár, és erre is tökéletes. HDR10+ és az IMAX Enhanced minõsítéseivel moziszerû filmélményt kínál a kellemes kikapcsolódáshoz, élénk színekkel, pazar hangzással és tiszta képpel. A TÜV Rheinland által is elismert eszköz a szemeket sem terheli annyira, ugyanis kevesebb kékfényt bocsát ki. Ezen túl a napszakhoz igazítja a fényerõ , imitálva a természetes fény dinamikus változását, ami azt jelenti, hogy a bejgli elpusztítása és a sorozatok ledarálása kellemesebben zajlik majd. Fantasztikus kamerarendszere két 50MP-es, széles és ultraszéles látószögû, valamint egy 50MP-es telekamerájú lencsébõl áll, amikkel gyönyörû képeket lehet lõni, már ott, az ajándékozás pillanatában is Az új HONOR Image Engine új algoritmusa pedig a kedvezõtlen fényviszonyok között is jó minõségû képeket alkot, így a meghitt esték is ugyanolyan jól elevenedhetnek meg a képeken, mint a jól megvilágított karácsonyi vacsora.

A HONOR 90 is tökéletes választás lehet, fõleg, ha szerettünk, barátunk tartalomalkotó. Karácsonykor amúgy is rengeteg képet és videót lehet készíteni, a 200MP-es kamera pedig erre ideális. A beépített technológiáknak köszönhetõen a rossz fényviszonyok között is tiszta, világos képeket alkot, így a mágikus, misztikus tél is megelevenedhet, ahogy a kellemes, karácsonyi vacsora is.

Honor

Nincs késleltetés sem, így a kamera pontosan azt örökíti majd meg, amit lát a gomb lenyomásakor: a forró finomságokat, a boldog tekinteteket, a hulló hópihéket. A beépített portré mód jól kivehetõ arcvonásokkal és autentikus bokeh hatással segíti, hogy remek képek szülessenek az alanyokról. Tartalomalkotáshoz  ideális 15 másodperces, posztolásra kész videókat gyártó vlog asszisztens,  aminek alkotásai azonnal repülhetnek is a közösségi médiára, megosztva másokkal a kellemes hangulatot. A készülék ráadásul mindezt, és még több prémium funkciót is kedvezõ áron kínál, így egy prémium funkciójú készüléket lehet nem prémium áron vásárolni. A Telekomnál most kedvezõ áron lehet hozzájutni a HONOR 90-hez.

Fiatalok elsõ készüléke lehet HONOR 90 Lite és a HONOR X8a okostelefon is akár.  Stabil, megbízható és egész nap bírja akkumulátora, így jól jöhet a tanuláshoz vagy a hosszú napokhoz. A fentiekkel és a gyors töltéssel együtt ráadásul idõsebbeknek is tökéletes lehet, hogy egy remek készülékélményben lehessen részük.

A HONOR Pad X9 tablettel sem lehet mellényúlni, elvégre elegáns kialakításával, tiszta, éles képével egyszerûen kiváló választás. 11,5 hüvelykes kijelzõ és 128GB tárhely gondoskodnak a minõségi élményekrõl, akár munkáról, akár hétköznapi használatról van szó. A magas képfrissítésnek köszönhetõen zökkenõmentes a használata, így szuper rajta filmezni is ? amibõl lehet bõven most karácsonykor! Most ráadásul a Yettelnél és a Vodafone-nál december végéig HONOR Magic5 Pro mellé jár egy HONOR Pad X9 is, ami még egy plusz ajándékot jelenthet!

Honor

Végül, de nem utolsósorban a HONOR Watch 4 okosóra teheti kellemesebbé az ünnepeket, praktikus, kényelmes és stílusos opciót kínálva nem csak az edzéshez ? ami sokunkra ráférhet a lakomák után ?, hanem az üzenetek és hívások kezeléséhez is. Stílusos formatervezésével, precíz funkcióival és pazar kijelzõjével mindent tud, amit egy ilyen kütyünek tudnia kell.

Honor

A HONOR bõven kínál lehetõségeket arra, hogy hasznos, minõségi ajándékokkal kedveskedj szeretteidnek! Csapj le valamelyik opcióra!

További információk a HONOR hivatalos honlapján olvashatók.

The post A karácsony és a HONOR tökéletes párosítás, ha okostelefont, tabletet vagy okosórát vásárolnál! first appeared on 24.hu.

Read More

2023-12-04 00:06:09

Az Atlético játékosa döntötte el a rangadót ? a Barca javára

Gyakorlatilag el is búcsúzott a madridiaktól...

Read More

2023-12-03 23:07:26

Tóth Andi szexi miniruhában tért vissza, felrobbantotta a stúdiót - videó

Elképesztõ volt a produkciója.

Read More

2023-12-03 23:07:15

Sallait becserélték, tovább tart a Leverkusen elképesztõ sorozata

Xabi Alonso csapata az idei szezonban még mindig sorozatban veretlen.

Read More

2023-12-03 23:07:11

Rangadót nyert az Inter, újra az élre állt

Simán nyert a Fradi európai ellenfele is.

Read More

2023-12-03 23:07:07

Évek óta nem áll szóba egymással Tóth Andi és Tóth Gabi

Nagyon összevesztek.

Read More

2023-12-03 23:07:04

A Barcelona a korábbi Atlético-játékos megalázó góljával nyerte a rangadót

A katalán csapat cserekapusa óriási védéseket mutatott be a meccsen.

Read More

2023-12-03 23:07:00

Az Atlético játékosa döntötte el a rangadót ? a Barca javára

Gyakorlatilag el is búcsúzott a madridiaktól...

Read More

2023-12-03 23:06:35

A brit légierõ felderítõ repüléseket kezd a túszok hollétének kiderítésére

A tûzszünetnek vége, újrakezdõdtek a harcok.

Read More

2023-12-03 23:06:28

A brit légierõ felderítõ repüléseket kezd a túszok hollétének kiderítésére

A tûzszünetnek vége, újrakezdõdtek a harcok.

Read More

2023-12-03 23:06:16

Sztárdömping a Sztárban sztár leszek! elõdöntõjében: íme, a legizgalmasabb pillanatok fotókon

Izgalmas a Sztárban sztár leszek! elõdöntõje. Múlt héten Köllõ Babett versenyzõje, Tasi Dávid búcsúzott, de Karapancsev Kristóf, Nagy Alexa, Széchenyi Lili, Szologjan Edgar és Halász Rebeka küzdenek a döntõbe jutásért.

Read More

2023-12-03 23:06:14

Könnyfakasztó pillanatok a Sztárboxban: rászámoltak Pintér Tiborra, elcsukló hangon édesapjának üzent a gyõztes, Árpa Attila

Lezajlott a mérkõzés Árpa Attila és Pintér Tibor Tenya között a Sztárboxban vasárnap este.

Read More

2023-12-03 23:06:12

Döbbent csend a stúdióban, összetört egy álom: õ esett ki a Sztárban sztár leszek! elõdöntõjében

Véget ért a Sztárban sztár leszek! elõdöntõje. A mûsorból távozott.

Read More

2023-12-03 23:06:10

A brit légierõ felderítõ repüléseket kezd a túszok hollétének kiderítésére

A tûzszünetnek vége, újrakezdõdtek a harcok.

Read More

2023-12-03 23:06:08

Sztárdömping a Sztárban sztár leszek! elõdöntõjében: íme, a legizgalmasabb pillanatok fotókon

Izgalmas a Sztárban sztár leszek! elõdöntõje. Múlt héten Köllõ Babett versenyzõje, Tasi Dávid búcsúzott, de Karapancsev Kristóf, Nagy Alexa, Széchenyi Lili, Szologjan Edgar és Halász Rebeka küzdenek a döntõbe jutásért.

Read More

2023-12-03 23:06:07

Könnyfakasztó pillanatok a Sztárboxban: rászámoltak Pintér Tiborra, elcsukló hangon édesapjának üzent a gyõztes, Árpa Attila

Lezajlott a mérkõzés Árpa Attila és Pintér Tibor Tenya között a Sztárboxban vasárnap este.

Read More

2023-12-03 23:06:06

Döbbent csend a stúdióban, összetört egy álom: õ esett ki a Sztárban sztár leszek! elõdöntõjében

Véget ért a Sztárban sztár leszek! elõdöntõje. A mûsorból távozott.

Read More

2023-12-03 23:06:02

Olasz helyett magyar zászlóval köszöntötték Giorgia Melonit Belgrádban

Megkavarta a szerb protokollfelelõsöket a sok piros-fehér-zöld.

Read More

2023-12-03 22:08:51

Ötven éve elvesztett barátját találta meg egy idõs férfi, amikor meccsen véletlenül mellé ült

Két egykori iskolai barát lett a Liverpool Európa Liga-meccsének legnagyobb nyertese.

Read More

2023-12-03 22:08:45

Olasz helyett magyar zászlóval köszöntötték Giorgia Melonit Belgrádban

Megkavarta a szerb protokollfelelõsöket a sok piros-fehér-zöld.

Read More

2023-12-03 22:08:43

Véletlenül egy ChatGPT által írt törvényt fogadtak el Brazíliában

A tanács tagja elhallgatta, hogy a chatbottal íratta meg a szöveget.

Read More

2023-12-03 22:08:36

Durva videón, ahogy elveszti uralmát a jármû fölött egy nyerges vontató sofõrje

Nem sokon múlt, hogy tragédia legyen belõle.

Read More

2023-12-03 22:08:23

Elhallgat idén a zene a német karácsonyi vásárokon

Túl drágák a jogdíjak.

Read More

2023-12-03 22:08:16

Hatalmas bejelentés: kiderült, mikor indul a Next Top Model Hungary a TV2-n

Ördög Nóra felfedte a várva várt titkot.

Read More

2023-12-03 22:08:08

Meztelenül mutogatja magát, ezzel keres pénzt az RTL Klub sztárja - fotók

Megmutatjuk.

Read More

2023-12-03 22:08:03

Lajtai Kati bugyiját követelte Majka - videó

Mindenkit meglepett a viselkedésével.

Read More

2023-12-03 22:07:56

Nagyon kínosan viselkedett egymással Tóth Andi és Marics Peti a TV2 stúdiójában

Viharos volt a szakításuk, azóta sincsenek jóban.

Read More

2023-12-03 22:07:50

Két magyart vett õrizetbe az ír rendõrség, miután nyolcmillió euró értékû heroint találtak egy rajtaütés során

Egy negyvenes éveiben és egy hatvanas éveiben járó férfit vett õrizetbe pénteken az ír rendõrség, miután egy rajtaütés során nyolcmillió euró értékû heroinszállítmányt találtak a dublini Weston repülõtéren ? írja a helyi sajtóra hivatkozva a hvg.hu. A két férfi õrizetbevételérõl többi között a BBC is beszámolt: a hírek szerint a kábítószer-kereskedelemet tiltó törvény alapján tartják õket õrizetben, egyelõre legfeljebb hét napig.

Egybehangzó sajtóértesülések szerint a kábítószert egy családi alapon szervezõdõ dublini bûnbanda szerezte be, amely a Kinahan bûnszervezethez is köthetõ.

A hvg.hu úgy értesült, hogy

magyar szála is lehet az ügynek. A kábítószerfogásról készült rendõrségi fotón látni, hogy egy kisrepülõgéppel szállították a drogot a csempészek. Habár a kisgép lajstromjele nem látszik a képeken, a festett mintázat megszólalásig hasonlít egy magyar gépre. A lap meg is kereste a gép tulaját, aki azt mondta, nem tud az ügyrõl, a hatóságok sem keresték. Azt is elmondta, hogy a fotó alapján nem kizárt, hogy az õ gépérõl van szó, azt ugyanis egy hete kölcsönadta használatra egy ismerõsön keresztül.

A hvg.hu az ír hatóságoknál is érdeklõdött, hogy valóban magyar állampolgárokat tartóztattak-e le, ám erre nem kaptak választ.

The post Két magyart vett õrizetbe az ír rendõrség, miután nyolcmillió euró értékû heroint találtak egy rajtaütés során first appeared on 24.hu.

Read More

2023-12-03 22:07:23

Elhallgatnak a német karácsonyi vásárok

Idén zene nélkül rendezik meg a karácsonyi vásárok nagy részét Németországban, mert az elõadómûvészek jogait képviselõ szervezet, a GEMA óriási mértékben megdrágította a licenszeket, írja a Euronews.

A berlini karácsonyi vásár fõszervezõje szerint a megemelt jogdíjakat nem tudják kifizetni, ezért inkább nem szól a zene a vásár alatt. A Euronews által megkérdezett vendégek szerint hangulattalan a vásározás zene nélkül, de olyan is akad, aki szerint azért sok volt már néha a karácsonyi zenébõl korábban.

The post Elhallgatnak a német karácsonyi vásárok first appeared on 24.hu.

Read More

2023-12-03 22:07:18

Az izraeli hadsereg kiterjeszti hadmûveletét a Gázai övezet egészére

Az izraeli hadsereg a radikális iszlamista Hamász ellen indított hadmûveletét kiterjeszti a Gázai övezet egészére ? jelentette be vasárnap este Daniel Hagari, az izraeli hadsereg szóvivõje Tel-Avivban.

Az IDF (izraeli védelmi erõk) kiterjeszti szárazföldi mûveletét a Hamász központjai ellen szerte a Gázai övezetben. Az erõink szemtõl szembe kerülnek a terroristákkal és végeznek velük

? tette hozzá Hagari.

(MTI)

The post Az izraeli hadsereg kiterjeszti hadmûveletét a Gázai övezet egészére first appeared on 24.hu.

Read More

2023-12-03 22:07:11

A gödiek továbbra sem tudnak aludni a Samsung-gyár miatt

Bár pénteken ugyan a Pest Vármegyei Kormányhivatal felfüggesztette a gödi Samsung-gyár éjszakai mûködését a határértéket túllépõ zajszint miatt, a Göd-ÉRT városvédõ egyesület szerintük a korlátozás csak az egyik régi kazánházat és a hûtõtornyot érinti. Az egyesület szerint lehet, hogy a hûtõtorony és a régi kazánház leáll éjszakára, de a nyolcvannál több további zajforrás nem, ezért az elviselhetetlen dübörgés szerintük éjszaka továbbra is hallható.

?Éjszaka is mûködni fog a gyár, ahogy mûködött tegnap éjjel is? ? mondta Bodnár Zsuzsa, az egyesület alelnöke az RTL Híradónak, így sokan továbbra sem tudnak aludni éjszakánként Gödön.

A Samsung gyár havonta több mint 6 millió darab akkumulátorcellát szállít, elsõsorban az európai gazdasági térségbeli fogyasztóknak, és 1200 új közvetlen munkahelyet teremtett, ám a kormány által létrehozott különleges gazdasági övezet miatt az adóbevételek nem a helyiekhez kerülnek.

The post A gödiek továbbra sem tudnak aludni a Samsung-gyár miatt first appeared on 24.hu.

Read More

2023-12-03 22:07:05

Izrael a teljes gázai övezetet lerohanja, nehéz napok jönnek

Az izraeli hadsereg a radikális iszlamista Hamász ellen indított hadmûveletét kiterjeszti a Gázai övezet egészére - jelentette be vasárnap este Daniel Hagari, az izraeli hadsereg szóvivõje Tel-Avivban.

Read More

2023-12-03 22:06:59

Tüntetõk zavarták meg a brüsszeli klímacsúcsot

Több ezer klímaaktivita vonult fel Brüsszel belvárosában az éghajlatváltozás veszélyeire figyelmeztetve, és azért, hogy határozottabb fellépést követeljenek az éghajlatváltozás elleni küzdelemben - jelentette a La Libre Belgique címû francia nyelvû belga napilap internetes oldalán vasárnap.

Read More

2023-12-03 22:06:53

15 késszúrással ölték meg a férfit, akinek szombaton találták meg a holttestét

A gyilkos egy disznóólba rejtette az áldozatát.

Read More

2023-12-03 22:06:46

Durva videón, ahogy elveszti uralmát a jármû fölött egy nyerges vontató sofõrje

Nem sokon múlt, hogy tragédia legyen belõle.

Read More

2023-12-03 22:06:44

Három hónapos csecsemõt ölt meg egy hibrid farkas Alabamában

Fokozottan veszélyes ilyen állatot tartani.

Read More

2023-12-03 22:06:39

Kateg�ri�k: •   Egyéb   •   Állás - Munka   •   Állás - Munka - Távmunka   •   Állat - Növény   •   Autó, motor, jármû   •   Baba, mama   •   Bútor, lakberendezés   •   Család, szabadidõ   •   Dísztárgy, ajándék   •   Egészség   •   Elektronika   •   Gép, szerszám   •   Háztartás, kert   •   Hobbi   •   Ingatlan - eladó   •   Ingatlan - kiadó   •   Ingyen elvihetõ, csere   •   Internet   •   Könyv - Fotó - Film   •   Mobil   •   Oktatás   •   Óra, ékszer   •   Régiség   •   Ruházat, cipõ   •   Sport, sporteszköz   •   Számítástechnika   •   Szolgáltatás   •   Szórakozás, programok   •   Társkeresõ   •   Társkeresõ (komoly kapcsolat)   •   Utazás, üdülés   •   Üzlet - Vállalkozás   •   Zene, hangszer  


tegnap, 2 napja, 3 napja, 4 napja, 5 napja, 6 napja